Shows 2013

In 2013 zijn we het nieuwe show/tentoonstellingsseizoen heel goed begonnen.

Op de grootste Agaporniden show van Europa en misschien wel van de wereld de BVA masters 2013

behaalde we diverse mooie titels waaronder de felbegeerde Best in Show bij de A. nigrigenis !

Ook Marleen kon met haar deelname van slechts 7  Rosecollies heel tevreden zijn 5  van de 7 behaalden een prijs(je).

gezamenlijke uitslagen bva 2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Vince een super goeie show dit jaar !

Er werd zelfs een stukje over in de weekkranten van Zeeland geplaatst

Vogelkweker uit Zeeland kampioen

‘S-HEERARENDSKERKE – Vincent de Wilde uit Middelburg, maar tegenwoordig wonend in ’s-Heer Arendskerke werd onlangs Europees Kampioen op de BVA Masters 2013 met zijn Agapornis Nigrigenis, beter bekend als dwergpapegaai.

3_39fgovogel01_39bevg02a3f_f

 

 

 

 

Vincent de Wilde werd onlangs Europees

Kampioen op de BVA Masters 2013.
Foto Rachel van Westen

 

 

Eerlijkheidshalve dienen we er wel bij te vermelden dat het een officieus kampioenschap betreft, want officiële Europees kampioenschappen bestaan simpelweg niet in deze categorie. Maar de show waar deze prijs in de wacht werd gesleept is de grootste ter wereld alleen voor Agaporniden. Vincent en zijn gevleugelde vriend streden hier tegen meer dan 2000 soortgenoten uit heel Europa. Het kampioenschap, officieel of niet, mag dus gerust een uitzonderlijke prestatie genoemd worden. Wij vonden het dan ook tijd om eens een kijkje te nemen bij deze kampioen. Aangekomen in de polder van ’s-Heer Arendskerke hoef ik niet te zoeken naar het juiste huisnummer. Het getjilp en geschetter van de tientallen vogels wijst me de weg naar de tuin die voor een groot deel in beslag wordt genomen door een enorme volière.

Rondleiding

Vol enthousiasme geeft Vincent me een rondleiding langs de volière en in de kweekschuur. Zodra hij begint te vertellen over zijn vogeltjes is hij niet meer te stoppen, het enthousiasme spat er vanaf. Dit is geen gewone hobby meer, dit is overduidelijk zijn passie. “Vogels hebben me altijd al gefascineerd”, vertelt hij, “Als kind had ik al een volière op mijn kamer en in 2000 ben ik begonnen met het kweken van verschillende soorten Agaporniden. Niet alleen in de meest bekende groene variant, maar we kweken ook blauwe, violetkleurige, gele en bonte vogeltjes. Maar…”, benadrukt hij, “het is zeker geen commerciële kweek. We houden onze vogels ook niet in kleine kooitjes, want dat vindt ik zielig”, zegt Vincent terwijl hij één van zijn vogels over zijn kopje kriebelt. “We genieten vanuit de huiskamer of vanaf ons terras van de prachtig gekleurde vogels in de volière. Mijn vriendin is ook besmet met het virus en we genieten hier iedere dag enorm van.”

De 2e show was de landelijke PSC in Soest.

Er was in het algemeen best wat te klagen over de keuring  en ook een zeer mager prijzenschema slechts kampioenen en geen 1e, 2e of 3e prijzen!

Kleurkampioen bij de nigrigenis mutanten en een bondsmedaille voor nigrigenis groen met 92 punten was de wat magere oogst.

Soest

De 3e show was de PSC Midden-Zeeland.

Wederom succesvol met 3 kampioenen  en Zilver in het Top-klassement., Marleen ook een kampioen bij de EK2 met een mooie oranjemasker rosei collis.

Marleen behaalde ook weer ruim haar status als Topkweker.

PSC2013 mz

DSCN0049

De 4e show de I.T.T. Arnemuiden 2013.

Een kleinere maar gezellige show van de grootste vogelvereniging van Zeeland Zanglust 

Ook hier weer mooie uitslagen slechts met  3 nigrigenissen en 4 fischeries en Marleen met 5 Roseicollis gespeeld

Vince; Kampioen stellen Fischeries en goud en zilver bij Nigrigenis 5x 92 pt en 2x 91 pt

Marleen; 2 Goud bij de Roseicollis 3 x 91pt en 2 x 90 pt

IMG_20131019_203743 IMG_20131019_204052

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De 5e en laatste show van 2013 de DISTRICT (zeeland)Tentoonstelling 2013 

Deze keer met  een paar andere vogels want ja ondertussen zitten er in de kweek en sommigen zitten gewoon niet goed meer na een lang seizoen

van kooitje in kooitje uit. Wederom wel weer succesvol Marleen met 3 Rosiecollis 2x zilver behaald

en ikzelf met een Stel nigrigenis groen het felbegeerde bondskruis daarnaast 2x goud waarvan 1 opmerkelijk namelijk een violet dilute met 93 pt wat vrij uitzonderlijk genoemd kan worden,

en nog 1x zilver met een fischeri groen met 92+ pt.

Al met al een heel geslaagd TTjaar 2013 op naar 2014

Dtt2013