Shows

DSCN1742
Op deze pagina willen we wat algemene info kwijt met betrekking tot
onze vogelhobby en de tot nu toe behaalde successen. We kweken sinds 2000 serieus met de agaporniden in eerste instantie met Personatus maar al snel kwamen daar de Fischeri en de Roseicollis bij.

Met de grote parkieten hebben we eigenlijk alleen de hobbykweek, puur voor de lol en mooi om naar te kijken, voor ogen gehad.

Met de agaporniden spelen we zo’n 4 shows per jaar. De belangrijkste, grootste en mooiste show is de jaarlijkse BVA masters /Lovebird het officieuze Europese kampioenschap!
affiche
Deze show is de grootste ter wereld voor alleen agaporniden, ieder jaar doen er weer meer deelnemers en dus ook vogels van over de hele wereld aan mee.
Al een aantal jaren zijn we succesvol op deze shows. We hebben zelfs 5x de titel BEST in Show behaald, 1x in de categorie Fischeries en 4x bij de Nigrigenis.

Daarnaast spelen we al jaren mee op de regionale en landelijke show van de Parkieten speciaal club, ook hier zijn we al meerdere malen succesvol geweest.
Zowel Marleen als ik zelf hebben al jaren de status van Topkweker, deze behalen we ieder jaar opnieuw tijdens een van deze shows.

Fantastisch nieuws ! Europees kampioen met nigrigenis geworden op de BVA masters 2014 zowel met de enkeling als met een stam !
164260_433986830019946_263058268_n

PK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2009 kwamen we in een aantal kranten met een stukje over de behaalde titel(s)

PZC09Bevelander 09