Fischeri

AGAPORNIS FISCHERI

Een dwergpapegaai behorend tot de familie van de parkietachtigen (Psittacidae).

lut pop

De vogel komt voor in de tropische gebiedenwaar hij leeft in grote groepen in bomen.
De Agapornis Fischeri leeft in de wilde landschappen van Tanzani en het zuiden van Kenia. Deze soort Agoporniden is in 1887 in Noord Tanzania ontdekt.

 

Buiten het oorsprongsgebied wordt de Agapornis vaak gehouden door particulieren als kooi- of volièrevogel. De wildkleur (lichtgroene) fischeri is een prachtige vogel met een schitterend contrasterend verenkleed.De Agapornis Fischeri zijn in in vele verschillende kleuren en mutaties gekweekt en ze zijn over het algemeen goed te verkrijgen omdat er vele goede kwekers zijn.

Zelf hebben we de meest begeerde titel BEST IN SHOW op de BVA masters (officieuze EK)  2008 behaald met een prachtige Fischeri groen en sinds afgelopen weekend 14/15 september voor de  2e keer een Best in Show fischeri met een Fischeri opaline groen, wat ook nog eens de eerste keer was dat een opaline mutant de mooiste was van alle andere Fischeri’s.

Wat kweken wij nog meer?
Zelf kweken we naast de mooie wildkleur/groen de prachtige opaline groen en ook lutino (geel met rode ogen) en Pale groen (een ongebleekte vorm) dit jaar 2019 hopen we onze eerste pale opaline groen fischeri in het nest aan te treffen.