Shows

DSCN1742
Op deze pagina willen we wat algemene info kwijt met betrekking tot
onze vogelhobby en de tot nu toe behaalde successen. We kweken sinds 2000 serieus met de agaporniden in eerste instantie met Personatus maar al snel kwamen daar de Fischeri en de Roseicollis bij.

Met de grote parkieten hebben we eigenlijk alleen de hobbykweek, puur voor de lol en mooi om naar te kijken, voor ogen gehad.

Met de agaporniden spelen we zo’n 4 shows per jaar. De belangrijkste, grootste en mooiste show is de jaarlijkse BVA masters het officieuze Europese kampioenschap! Deze show is de grootste ter wereld voor alleen agaporniden, ieder jaar doen er weer meer deelnemers en dus ook vogels van over de hele wereld aan mee, de laatste jaren ruim 1900 vogels in de show.
Al een aantal jaren zijn we succesvol op deze shows. We hebben zelfs  6 x de titel BEST in Show behaald, 2 x in de categorie Fischeries en 4x bij de Nigrigenis.

Dit weekend 14 en 15 september 2019 was het na 5 jaar weer een groot succes om een Best in Show vogel in ons bezit te mogen hebben! Het wordt ieder jaar moeilijker om op de grootste show met enkel alleen Agaporniden een titel te winnen. Dit jaar waren er ruim 2000 vogels door 204 deelnemers ingebracht en won VinMarAga die titel met een fischeri Opaline groen. Het was tevens de eerste keer dat deze naar een  Fischeri opaline ging, dat maakt het extra bijzonder. Ook zijn de Fischeries samen met de Roseicollis en Personatus het meest vertegenwoordigd in deze show. Het was de eerste show waar we dit jaar aan meegedaan hebben en de winnende vogel is nog erg jong dus hopelijk gaan we die nog een paar keer terugzien als prijswinnende vogel.

In 2009 en in 2013 kwamen we in een aantal kranten met een stukje over de behaalde titel(s)

PZC09Bevelander 09

 

Vogelkweker uit Zeeland kampioen

‘S-HEERARENDSKERKE – Vincent de Wilde uit Middelburg, maar tegenwoordig wonend in ’s-Heer Arendskerke werd onlangs Europees Kampioen op de BVA Masters 2013 met zijn Agapornis Nigrigenis, beter bekend als dwergpapegaai.

3_39fgovogel01_39bevg02a3f_f

 

 

 

 

Vincent de Wilde werd onlangs Europees

Kampioen op de BVA Masters 2013.
Foto Rachel van Westen

Eerlijkheidshalve dienen we er wel bij te vermelden dat het een officieus kampioenschap betreft, want officiële Europees kampioenschappen bestaan simpelweg niet in deze categorie. Maar de show waar deze prijs in de wacht werd gesleept is de grootste ter wereld alleen voor Agaporniden. Vincent en zijn gevleugelde vriend streden hier tegen meer dan 2000 soortgenoten uit heel Europa. Het kampioenschap, officieel of niet, mag dus gerust een uitzonderlijke prestatie genoemd worden. Wij vonden het dan ook tijd om eens een kijkje te nemen bij deze kampioen. Aangekomen in de polder van ’s-Heer Arendskerke hoef ik niet te zoeken naar het juiste huisnummer. Het getjilp en geschetter van de tientallen vogels wijst me de weg naar de tuin die voor een groot deel in beslag wordt genomen door een enorme volière.

Rondleiding;

Vol enthousiasme geeft Vincent me een rondleiding langs de volière en in de kweekschuur. Zodra hij begint te vertellen over zijn vogeltjes is hij niet meer te stoppen, het enthousiasme spat er vanaf. Dit is geen gewone hobby meer, dit is overduidelijk zijn passie. “Vogels hebben me altijd al gefascineerd”, vertelt hij, “Als kind had ik al een volière op mijn kamer en in 2000 ben ik begonnen met het kweken van verschillende soorten Agaporniden. Niet alleen in de meest bekende groene variant, maar we kweken ook blauwe, violetkleurige, gele en bonte vogeltjes. Maar…”, benadrukt hij, “het is zeker geen commerciële kweek. We houden onze vogels ook niet in kleine kooitjes, want dat vindt ik zielig”, zegt Vincent terwijl hij één van zijn vogels over zijn kopje kriebelt. “We genieten vanuit de huiskamer of vanaf ons terras van de prachtig gekleurde vogels in de volière. Mijn vriendin is ook besmet met het virus en we genieten hier iedere dag enorm van.”