Tamme AGA’s

Regelmatig krijgen we verzoeken van mensen of ze  een tamme agapornis bij ons kunnen kopen, in principe kweken wij  GEEN aga’s om als gezelschapsdier of als tam te verkopen. Wij kweken in de eerste plaats voor onszelf om de mooiste en beste kwaliteit aga’s te verkrijgen. Daarnaast kweken we om aan andere kwekers te kunnen verkopen of ruilen. Zo heel af en toe is er dan wel eens een vogeltje over om als gezelschapsdier weg te doen maar dit is misschien 3 x per jaar het geval.

Sowieso verkopen we geen al reeds tamme vogels en ook niet zo jong dat ze nog niet zelfstandig eten. Maar als je een vogeltje aanschaft en er zelf veel aandacht en liefde aan schenkt zijn ze meestal in no time tam. Vaak doe ik ze zelf eenmalig kortwieken, zo zijn ze in het begin makkelijk te hanteren en zullen ze ook niet overal tegenaan vliegen in hun nieuwe thuis.

Hier enkele voorbeelden van een aantal tamme door ons gekweekte vogeltjes:

Afgelopen week (juni 2020) nog een jonge fischeri  genaamd Rio verhuisd naar een nieuw huis met allemaal leuke kids. En al na 2 dagen was hij handtam.

Deze mooie pale groene fischeri heeft zelfs zijn eigen instagrampagina : Kiwi the mini

Deze dilute blauwe nigrigenis was al binnen enkele dagen zo tam dat zelfs de kat hem tolereert in huis!

En deze in het begin nog wat pluizige opaline groene roseicollis is al prachtig opgedroogd en ook al binnen enkele dagen hartstikke tam.

En nog een pale groene fischeri die in een liefdevol huishouden terecht is gekomen.