Valkparkieten

De Valkparkiet is een soort die niet uit Afrika maar uit Australië komt. daar leeft hij in grote kolonies. Hij eet net als de aga’s zaden en grassen.

Valkparkieten worden ook al sinds lange tijd gekweekt en DSC_0365in Nederland zijn er ook een aantal hele goede kwekers te vinden.

Bij de valkparkiet is het onderscheid tussen man en pop vaak zichtbaar dit in tegenstelling tot de agaporniden. De man is feller gekleurd op de kop, daar waar de pop de lichaamskleur vertoont is de man geel en de wangen zijn fel rood.
Ook bij de valkparkieten zijn er tal van kleurvarianten en mutaties ontstaan de bekendste zijn wel de Lutino (gele) , bonte en geparreldevalkparkieten. Een van de laatste mutaties is de zwartkop en de dominant zilveren valkparkiet.

en goede en leuke website over valkparkieten is www.valkparkiet.com

WAT KWEKEN WIJ?
Wij bezitten en kweken met zuivere wildkleur (donkergrijs), Lutino, bont, witmasker en cinnamon een aantal daarvan zijn ook nog gepareld.

We kweken zowel binnen als buiten met de valkparkieten en ze kunnen goed samen gehouden worden met de Agaporniden dit levert nagenoeg geen ruzies op. Zelfs in de winter verkiezen ze de kou in plaats van lekker in een binnenhok te verblijven.